Čitalnica

Pomembno!

Pred PRVIM naročilom arhivskega gradiva za čitalnico Vas vljudno naprošamo, da se oglasite pri nas, kjer boste izpolnili »Matični list uporabe arhivskega gradiva«.

Za raziskovalce velja, da je najbolje, da se raziskovalnih tem lotevajo v čitalnici, kjer so na voljo tudi vsi arhivski pripomočki in je za morebitno konzultacijo na voljo tudi strokovno osebje arhiva. Vsekakor je tudi zelo priporočljivo, da si pred obiskom arhiva bolj natančno pogledate, v okviru katerih fondov in zbirk bi želeli izvajati raziskave. Do konkretnejših rezultatov vam že pred obiskom arhiva lahko služi kot osnovni pripomoček bodisi Vodnik po fondih in zbirkah ZAC bodisi pa iskalnik po bazi slovenskih regionalnih arhivov SIRAnet.

V zvezi z uporabo gradiva v čitalnici je v veljavi:
Navodilo za uporabo arhivskega gradiva v čitalnici ZAC (2018)

Za prijavo in naročanje arhivskega gradiva konkretnih popisnih enot gradiva (če ste v tekočem letu že izpolnili matični list ter poznate natančne signature gradiva) izpolnite spodnji obrazec. Naročilo zaključite s klikom na gumb »POŠLJI«.

Storitev posredovanja podatkov o gradivu je brezplačna. Po ceniku pa se zaračunava nadomestilo za uporabo arhivskega gradiva.
IZVLEČEK CENIKA  iz
Pravilnik o določitvi nadomestila stroškov uporabe, konzerviranja in restavriranja arhivskega gradiva in storitev v zvezi z arhivskim gradivom v Zgodovinskem arhivu Celje (7. 2. 2018)

 

Osnovni podatki
 1. (obvezno)
 2. (obvezno)
 3. (obvezno)
 4. Namen uporabe arhivskega gradiva(označite):

 5. (vnesite pravilen e-poštni naslov)
Ostali podatki
 1. (obvezno)
 

cforms contact form by delicious:days

Vodnik po fondih
in zbirkah

Iskalnik po gradivu

Kontakt

 • Teharska cesta 1, 3000 Celje
 • Telefon: +386 3 42 87 640
 • Fax: +386 3 42 87 660
 • E-pošta: info@zac.si
 • Poslovni čas:
 • ponedeljek - petek: od 8. do 14. ure
 • dan pred praznikom: od 8. do 13. ure


Iskalnik po straneh

Prijava na e-novice